För er som inte vet,

Bill: Laryngitis-operation
Slutet för Tokio Hotel?


Shock för fansen! Bill från Tokio Hotel måste operera stämbanden! Exklusivt i BRAVO pratar sångaren om dramat!
Det är förmodligen det värsta som kan hända en sångare. Han står på scenen - och plötsligt rasar rösten samman! Den största skräcken hände Bill Kaulitz (18 från Tokio Hotel på konserten i Marseille / Frankrike.

Bill kämpade men det fanns inget ljud kvar - showen var tvungen att avbrytas! "Jag stod på scenen och hade plötsligt nästan ingen röst. Jag vet inte vad som hände!", erkänner sångaren till den exklusiva BRAVO-intervjun. Hans tvillingbror Tom tillade: "Bill stod med tårar i ögonen framför mig. Han var totalt förtvivlad! Jag vart jätte orolig!"
Det var en stor schock för fansen - och en ännu större shock för Bill! Han vart tagen till doktorn omedelbart. Diagnos: en cysta på stämbanden. Bill var tvungen att bli opererad snart, han var inte tillåten till att sjunga nästa gång! Totalt 16 konserter vart inställda!
Det var speciellt tragiskt för de tyska fansen: Det enda konsertdatumet i Dortmund vart inställt. En stor besvikelse för många av fansen, som hade campat där sedan flera dagar tillbaks. Bills operation är nödvändig, men också farlig för hans röst! Kommer han någonsin att sjunga som förut efter hans operation? Och hur går det sedan för Tokio hotel?
Exklusivt i BRAVO pratar Bill om hans rädsla och hans hopp!



BRAVO

: Hur känner du dig nu?

BILL
: Jag mår inge vidare bra. Jag är rädd för den stora operationen och klandrar mig själv, över att jag har svikt fansen. Jag är otroligt ledsen för alla dem, som vart ledsna nu...

BRAVO
: Vad är det för slags sjukdom du har exakt - och vilka krämpor tar det med sig?
BILL: Oh, jag har hört så många tekniska termer... Men i mina egna ord, enkelt och förståelsebart uttryckt, så är det en svullnad på stämbanden. Pga denna svullnad, kan stämbanden inte vibrera jämt längre. Så för att jag ska kunna sjunga igen, måste den tas bort!

BRAVO
: Vad exakt kommer att bli gjort under operationen?

BILL
: Jag vill egentligen inte tänka på det här! Jag kan bara säga: det är sjukt äckligt! Doktorerna kommer att glida in, i mig under bedövning, en metall stång in i munnen för att operera mina stämband. De kommer sedan att klippa bort svullnanden. Det här är inte en enkel operation - operationen kommer att ta cirka en timma och kan bara bli gjord utav en specialist inom detta område. Jag är verkligen rädd inför operationen. Men det måste göras. Och ju fortare jag har det bakom mig, desto snabbare kan jag komma upp på scen igen!

BRAVO
: Vad skulle hända, om du inte vart opererad?

BILL
: Läkarna sa, att rösten kan bli skadad permanent - och jag kan också förlora min röst.

BRAVO
: Är du rädd över hur din röst ska låta efter operationen?

BILL: Ja, självklart! Min röst är ALLT för mig! Utan min röst och min musik, skulle jag inte längre vara samma Bill!

BRAVO
: Hur lång tid tar det innan du kan sjunga igen?

BILL
: Allt beror på läketiden. Det är olika från person till person. Normalt tar det flera veckors ledighet. Efter operationen måste jag vila mig extremt. I minst 10 dagar är jag inte tillåten att prata. Sedan är det dagliga uppföljnings undersökningar och röst träning - så för att säga ett rehab. Rösten måste bli omtränad igen varje dag.

BRAVO
: Hann du göra dig bekant med detta drama, eller kom det plötsligt?

BILL
: Jag vet inte exakt. Det är inte direkt associerat med smärta. Det vart upptäckt under turnén när jag hade en infektion.

BRAVO
: Vad har du låtit blivit gjort med dig hitills? (Vad har hänt med dig hitills?)

BILL
: När jag var tillbaks i Tyskland, åkte jag från en speciallist till den andra. Vi ville få en ganska korrekt och exakt diagnos. Fram till nu har jag dagliga läkarbesök, obehagliga utfrågningar, injektionsspruta/spruta och droger bakom mig. Jag tror att det här kommer att hålla på till nästa gång... (nästa gång?)

BRAVO
: Vem ser till dig nu?

BILL
: Faktiskt, alla. Tommy är redan där för mig, Georg och Gustav hälsar också på mig väldigt ofta. Med läkarna, är jag ständigt i kontakt. Och familjen, vänner och hela vårat team är självklart där för mig också.

BRAVO
: Den enda tyska konserten i Dortmund var tvungen att bli inställd - precis som resten utav The European Tour. Kommer dessa att bli någongång senare?

BILL
: Det är inte klart ännu! Men vi hoppas det!

BRAVO
: Hur kan du ta hand om din röst i framtiden, så att det här inte kommer att hända igen?

BILL
: Det här funkar inte. Jag använder min röst givetvis mer än de andra, pga av det här, riskerar jag att bli högre/lägre i rösten(?). Jag tar verkligen hand om min röst. Jag hade till och med sånglektioner förut! Jag gillade det inte, men innan varje show, gör jag sångövningar, sjunger mig varm. Men det här kan aldrig hända igen. Självklart kommer jag att lära, efter behandlingen, några fler specifika metoder jag borde använda.

BRAVO
: Hade du helt enkelt för mycket förväntan?

BILL
: Vi var väldigt mycket "on the road" - de första showerna i United Stated (amerika), sedan the tour samples och turnen startade. Det var antagligen för mycket för min röst. Jag är en perfektionist och vill alltid ge allt jag har. Jag utmanar alltid mig själv på nytt, vill bara, att varje show ska vara perfekt och kanske ignorerade jag tecknen på en vanlig förkylning, för att jag vill inte se/ha dem!

BRAVO
: Hur reagerade de andra killarna när de insåg att din röst inte längre fungerade?

BILL
: De har alla blivit/varit oroade. De visste inte lika mycket som jag visste, hur det skulle gå till. Och vi väntade alla tillsammans på svaret från doktorn. Vi var "totally in the air".

BRAVO
: Hur många konserter var ni tvugna att ställa in pga det här nu?

BILL
: Alla efter Lissabon. Det var totalt 16 konserter. En riktig katastrof!

BRAVO
: Är hela turnen, inklusive United States i farozonen?

BILL
: Vi kan inte säga det nu i detta ögonblick! Vi vet det om några få veckor kanske!

BRAVO
: Är konserternas organiserare och fansen arga nu?

BILL: Jag var tvungen att acceptera det här först, att sjukdomen inte var mitt fel. Det var väldigt svårt för mig, och jag klandrade mig själv! Organiserarna är inte arga, men alla är såklart besvikna! Vi var så glada över att vi skulle turnera genom Europa! Jag har fått så många brev från våra fans. Alla önskar, att allt ska bli OK väldigt snart! Det är bra för mig och det hjälper mig mycket! Jag tackar dem uppriktigt, att de stödjer mig också under dåliga tider. Jag kan inte säga det ofta nog, att jag är extremt ledsen, över hur allt har blivit. Och jag hoppas att fansen inte är besvikna. Jag skulle omedelbart ändra situationen om jag kunde! Jag hoppas, att vi kan gottgöra er i sommar, på våran Festival Tour..

Källa; Tokiohotel.blogg.se

Kommentarer
Postat av: Soma

sure, men logga in på msn. Lite svårt att hjälpa såhär xD

2008-04-02 @ 19:04:43
URL: http://somaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0